Monthly Archives: februar 2015

Loading
loading..
Sakild strand

Fælles træningslejr 2015

Så er det tid for at få sig meldt til årets Fælles træningslejr 2015 ved Saxsil strand , som løber af fra d. 20. til 22.  marts.  Vi har 75 pladser og efter alt sandsynlighed bliver der rift om pladserne, da tilmeldingen er efter først til mølle princippet er det med at være på stikkerne. Prisen er 350 kr. inkl. aftensmad fredag, morgenmad, frokost, aftensmad lørdag, morgenmad, frokost søndag ,  samt 2 overnatninger. Tilmeld dig over klubmodul  Du kan se hele programmet her

Jyllandsløb

4. Klubaften vinteren 2015

Mandag d. 2.marts kl. 19.00 har vi vores sidste klubaften for denne gang. Niels Fisker kommer og repræsentere årets Jyllandsløb, så det er her du kan få svar på alle dine spørgsmål omkring dette løb. Jyllandsløbet er et 2 dages løb fortrinsvis for motionister, med en distance på ca. 400km over de 2 dage. Der køres 2 konkurrencer hver dag, i opdelt 4 mands hold, ellers i jævnt tempo med ca. 30 km i timen. Løbet afsluttes med en stor afslutnings fest, med fælles spisning for deltagerne og deres familier. Kom til denne klubaften for at blive informeret om hvad der skal til for at komme igennem dette løb. Der er ingen forhånds tilmelding til dette arrangement.

GrotePrijs2015

Karneval på Aarhus Cykelbane — og DM

Valentine lørdag (= karnevalslørdag) var der fest på cykelbanen – og ramme alvor. Cross eliten stillede til start, men inden det stod det på karneval, DM i Long John og DM i single speed cross. For tilskuerne var det en underholdende, men også rigtig vandkold dag. For deltagerne var det ingen problem, at få varmen – der var enkelte deltagere, der stillede op i korte bukser og jersey, andre i det helt store karnevalskostume. Se billederne her fra Grote Prijs Aarhus IV:

https://www.flickr.com/photos/131350813@N06/sets/72157650408810508/

Generalforsamling2014

Referat fra ekstraordinær generalforsamling for Cykleklubben Aarhus

Åbnes i nedenstående link.

Referat fra ekstra generalforsamling 15 12 14

 

Billede er fra den ordinære generalforsamling.

Wine bottle and food

3. Klubaften Vinteren 2015

Vinsmagning d. 16. februar kl. 19.00

På klubaftenen d. 16. februar kommer Jess Juul Hansen fra Vinoble Skanderborg og afholder en vinsmagning.

Jess vil præsentere  forskellige Chilensk topvine. Vi skal gennemgå Chile`s nok bedst ratede vinproducent – Aurelio Motes fantastiske vine.

Aurelio tager kvaliteten på et helt nyt niveau og vinene har en kompleksitet og elegance som stor Europæiske vine. Ganske kort Chilensk Top vin.

Udover vinene serveres der lidt ost og brød, pris pr. deltager pris 125 kr., klubben giver et tilskud på samme beløb. Det vil være muligt at købe vin til meget fordelagtige priser. Ved dette arrangement er plads til 30 deltager og for at deltage skal man over 18 år. Tilmelding efter først til mølle princip, over klubmodul senest d. 11. februar.

Motionsudvalget.

Strava2

15 sekunder langsommere end Anika

Kan jeg bruge mine cykelcomputer data til noget??

Igennem lidt mere end 2 år, har jeg – lige som mange andre – opsamlet mine træningsdata fra mine cykelturer med en Garmin 800 cykelcomputer. I princippet har jeg egentligt ikke brugt dataene til så meget ud over, en gang i mellem, at kaste et blik på et specielt hårdt løb eller træning. Jeg har uploadet mine data til Garmin Connect, hvor jeg efterhånden har rigtig mange turer liggende.

Jeg er flere gange blevet opfordret til, at ”dele” mine data på Strava.com, men jeg har tænkt: ”skal jeg dele al min elendighed med andre”. Skal jeg virkelig afslører, at jeg træner flere tusindende kilometer hver år – og alligevel er der nogle (ifølge dem selv), som dårligt nok har trænet, som kører betydeligt bedre. Skal jeg virkelig afslører, at jeg gik fuldstændig kold til sidst i løbet ”Les Trois Ballons” og måtte af cyklen og trække med kramper??

Ja – det har jeg så valgt efter at have vurderet, hvad jeg får i stedet.

Som før nævnt, så drejer det sig om onlinetjenesten: strava.com, hvor man kan uploade data fra en lang række forskellige cykelcomputere med GPS.

På Strava ligger en lang række grupper, hvor man kan vælge, at melde sig ind i en eller flere grupper. Et godt valg vil være gruppen: CK Aarhus. Her kan du sammenligne dine træningsdata med andre klubmedlemmer – se nedenstående ”board” fra sidste uge:

Strava1

Her kan jeg se, at mine mtb ture til arbejde i Lystrup med til at trække min distance op i forhold til mange andre – men gennemsnitshastighed ned.

Det jeg syntes er rigtig smart, er, at de træningsdata som jeg har læst op, automatisk bliver læst ind i en lang række ”segmenter”. Segmenter er strækninger, som er udvalgt til sammenligning med andre Strava brugere. Disse segmenter er alt hvad der er af bakker i området eller strækninger som vores velkendte interval distance – Tingskoven.

Her kan jeg sammenligne min tid med alle andre Strava brugere – eller afgrænse det til, at jeg sammenligner mig med andre fra CK Aarhus.

Hvor hurtigt kører det hurtigst – hvilke puls kører de med o.s.v..

Strave3

Det bedste af det hele er måske nok, at man kan sammenligne alle sine tider på samme bakke – udvikler man sig til det bedre i løbet af en sæson. Nedenstående er eksempler på tider på den samme bakke (Ajstrup) igennem flere år:

Strave4

Hvad koster det? – basis versionen er gratis og der er alt, hvad du ser i ovenstående. Man har så mulighed for, at tegne et ”Premium” abonnement, hvor man kan få adgang til, at sammenligne med flere detaljer om puls, vægt, alder og meget mere.

Hvis der er nogle klubmedlemmer med erfaring med ”premium” versionen, så kom venligst frem med dem.

Har man ikke en cykelcomputer med GPS, har man mulighed for, at installere en app til sin android telefon eller Iphone, som samler de samme data. Denne del har jeg ligeledes ingen erfaring med.

Mit store mål i år må så være, at hente nogle af de 15 sekunder som Anika Langvad, ifølge Strava, er hurtigere end mig på Yding Skovhøj……

Håber vi mødes mange flere klubmedlemmer på Strava, som ikke er bange for, at dele sine data med andre.

PS: Det er muligt, at gøre fuldstændige håbløse data ”private”, hvis man ikke har lyst til, at dele disse.

/Ib Meineche

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background