Feltet.dk: Dansk cykel cross lever….

Loading
loading..
2014_CX_Post_Cup_Aarhus

Feltet.dk: Dansk cykel cross lever….

november 3, 2014
Ib Meineche
,
No Comments

Snart en gentagelse, men ikke desto mindre sandt: Der er grøde i dansk cykel cross. En række nye tiltag viser det. Disciplinen skal være for alle med lysten og ambitionerne i orden, og det går den helt rigtige vej.

(teaser på artikel på Feltet.dk – link til hele artiklen nederst)

Cykel Cross

I går ved Århus kørtes anden afdeling af årets DCUs cross Post Cup. Den vandtes af cykel cross-parret Tommy Moberg og Cathrine Grage, hos henholdsvis mænd og kvinder. Det var ikke så bemærkelsesværdigt. Det var til gengæld antallet af ryttere, som stillede op i kvindernes løb.

Faktisk stillede flere danske ryttere til start i kvindeklasserne end ved både DM tidligere på året, og da der i oktober blev afviklet UCI-løb i Helsingør. Med andre ord flere end set i mange år. Måske nogensinde. Det havde sin helt naturlige forklaring, som ikke alene handler om, at cykel crossen oplever en opblomstring herhjemme i disse år.

Dagen før løbet i Århus, om lørdagen, havde Århus Cykelbane nemlig lagt græs til en ikke tidligere afholdt event: “Cyklecross-intro – kun for kvinder”, arrangeret af DCU Crossudvalg i samarbejde med Kvindecuppen (MTB-løbsserie for kvinder) og CK Aarhus’ Onsdagscross.

Et af flere spændende tiltag, som skal gøre cross-disciplinen endnu mere populær.
Kun for kvinder – og piger

Med 20 deltagere i alderen 12-50+ overgik arrangementet arrangørernes forventninger, også selvom ikke alle kørte på cross cykler. Alle fik dog indføring i de basale teknikker, som hører cykel crossen til. Men vigtigst af alt: flere af de deltagende kvinder var til start i søndages Post Cup løb eller i ungdoms- og motionsklassen, og dermed var nye interesserede i sporten trukket til.

http://www.feltet.dk/nyheder/dansk_cykel_cross_lever__og_ser_endnu_flere_nye_tiltag/

 

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background