15 sekunder langsommere end Anika

Loading
loading..
Strava2

15 sekunder langsommere end Anika

februar 1, 2015
Ib Meineche
No Comments

Kan jeg bruge mine cykelcomputer data til noget??

Igennem lidt mere end 2 år, har jeg – lige som mange andre – opsamlet mine træningsdata fra mine cykelturer med en Garmin 800 cykelcomputer. I princippet har jeg egentligt ikke brugt dataene til så meget ud over, en gang i mellem, at kaste et blik på et specielt hårdt løb eller træning. Jeg har uploadet mine data til Garmin Connect, hvor jeg efterhånden har rigtig mange turer liggende.

Jeg er flere gange blevet opfordret til, at ”dele” mine data på Strava.com, men jeg har tænkt: ”skal jeg dele al min elendighed med andre”. Skal jeg virkelig afslører, at jeg træner flere tusindende kilometer hver år – og alligevel er der nogle (ifølge dem selv), som dårligt nok har trænet, som kører betydeligt bedre. Skal jeg virkelig afslører, at jeg gik fuldstændig kold til sidst i løbet ”Les Trois Ballons” og måtte af cyklen og trække med kramper??

Ja – det har jeg så valgt efter at have vurderet, hvad jeg får i stedet.

Som før nævnt, så drejer det sig om onlinetjenesten: strava.com, hvor man kan uploade data fra en lang række forskellige cykelcomputere med GPS.

På Strava ligger en lang række grupper, hvor man kan vælge, at melde sig ind i en eller flere grupper. Et godt valg vil være gruppen: CK Aarhus. Her kan du sammenligne dine træningsdata med andre klubmedlemmer – se nedenstående ”board” fra sidste uge:

Strava1

Her kan jeg se, at mine mtb ture til arbejde i Lystrup med til at trække min distance op i forhold til mange andre – men gennemsnitshastighed ned.

Det jeg syntes er rigtig smart, er, at de træningsdata som jeg har læst op, automatisk bliver læst ind i en lang række ”segmenter”. Segmenter er strækninger, som er udvalgt til sammenligning med andre Strava brugere. Disse segmenter er alt hvad der er af bakker i området eller strækninger som vores velkendte interval distance – Tingskoven.

Her kan jeg sammenligne min tid med alle andre Strava brugere – eller afgrænse det til, at jeg sammenligner mig med andre fra CK Aarhus.

Hvor hurtigt kører det hurtigst – hvilke puls kører de med o.s.v..

Strave3

Det bedste af det hele er måske nok, at man kan sammenligne alle sine tider på samme bakke – udvikler man sig til det bedre i løbet af en sæson. Nedenstående er eksempler på tider på den samme bakke (Ajstrup) igennem flere år:

Strave4

Hvad koster det? – basis versionen er gratis og der er alt, hvad du ser i ovenstående. Man har så mulighed for, at tegne et ”Premium” abonnement, hvor man kan få adgang til, at sammenligne med flere detaljer om puls, vægt, alder og meget mere.

Hvis der er nogle klubmedlemmer med erfaring med ”premium” versionen, så kom venligst frem med dem.

Har man ikke en cykelcomputer med GPS, har man mulighed for, at installere en app til sin android telefon eller Iphone, som samler de samme data. Denne del har jeg ligeledes ingen erfaring med.

Mit store mål i år må så være, at hente nogle af de 15 sekunder som Anika Langvad, ifølge Strava, er hurtigere end mig på Yding Skovhøj……

Håber vi mødes mange flere klubmedlemmer på Strava, som ikke er bange for, at dele sine data med andre.

PS: Det er muligt, at gøre fuldstændige håbløse data ”private”, hvis man ikke har lyst til, at dele disse.

/Ib Meineche

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background