Banen

Loading
loading..

// Om Aarhus Cyklebane //


Aarhus Cyklebane har sin egen hjemmeside, hvor alt information omkring cyklebanen løbende opdateres – hjemmesiden findes på dette link: Aarhus Cyklebane.

 

Aarhus Cyklebane

Siden 1940 har Aarhus Cyklebane bestået i sin nuværende form som en 333 meter lang cementbane. Banen afløste en 250 meter bane fra 1922 ligeledes i cement. Den nuværende tribunebygning blev indviet i 1954.

Det er på banen, at ACKs medlemmer har opnået de største sportslige triumfer. Blandt andet vandt ACK’eren Gunnar Asmussen guld i 4 km holdforfølgelsesløb ved OL i Mexico i 1968. Denne bedrift blev gentaget af en anden ACK’er Niels Fredborg, der vandt olympisk guld i 1000 meter på tid i 1972 i München.

Selvom dansk banesport i dag er et stykke fra fordums styrke, er der fortsat aktivitet i sommersæsonen på Århus Cyklebane.

På banen træner senior eliten og børn og unge fra hele Jylland, ligesom også CK Aarhus’ baneveteraner træner flittigt på banen om sommeren.

Ligeledes afvikles der over sommeren en række løb. De senere år har der være afviklet tre Cup Danmark løb, DM for eliten, landsmesterskaber for børn og unge samt DM for veteraner.

//Fremtiden//
For så vidt angår fremtiden for banen, er det klubbens håb og ønske, at Aarhus Cyklebane kan indgå i planerne omkring idrætsfaciliteterne ved stadion, Arenaen, Marselishallen og væddeløbsbanen, således at der etableres en overdækket 250 meter bane, eventuelt integreret i en “multihal”, hvor også atletikken kan have til huse. Klubben ser en overdækning af banen som et væsentligt led i banesportens overlevelse også øst for Storebælt, hvor en overdækket Aarhusbane kan blive en magnet for banesporten.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background