Klubben

Loading
loading..

//Velkommen til CK Aarhus//


//Med flere end 300 medlemmer er CK Aarhus Danmarks andenstørste cykelklub//

Cykle Klubben Aarhus har gode træningstilbud for både motionister og amatørlicensryttere, hvor en gruppe af turledere og trænere står for den daglige træning. Træningen afvikles forskelligt for motionister og amatørlincryttere.

Cykle Klubben Aarhus ligger også vægt på det sociale og afholder jævnligt klubaftener i eget klublokale på Aarhus Cyklebane. Her holdes foredrag i relation til sporten, der vises film osv.

//Hvad tilbyder Cykle Klubben Aarhus?//

 

//Historien bag klubben i Aarhus//


//Resultatet af en fusion// 
Cykle Klubben Aarhus – kaldet CK Aarhus – er resultatet af en fusion pr. 1. januar 2006 af to gamle klubber: Cycling Aarhus, der var stiftet i 1917, og Aarhus Cykle Klub, stiftet i 31. oktober 1921 som Aarhus Bane-Klub.De første organiserede cykelløb i Århus fandt formentlig sted i 1880-90’erne. 23. juli 1893 indviedes den første cykelbane på Galgebakken (hvor nu universitetets bygninger ligger), det var en jordbane på 400 meter. Denne bane levede dog ikke længe.Den første moderne cykelbane i Århus blev etableret af Aarhus Bane-Klub i 1922 og var en 250 meter betonbane. Den blev i 1940 erstattet af den nuværende 333 meter betonbane. Tribunen blev indviet i 1954, ved åbningsløbet var der 4000 tilskuere og en totalisatoromsætning på 34.000 kr. På de store løbsdage med internationale navne var tilskuertal på 10.000 ikke et særsyn
Mens Cycling Aarhus gennem alle årene først og fremmest har haft landevejscykling på programmet, havde Aarhus Bane-Klub, som navnet siger, sine aktiviteter koncentreret omkring cykelbanen ved Jyllands Allé. Indtil sidst i 1970’erne var aktiviteten på banen stor, og klubbens ryttere formåede at hente medaljer ved såvel VM som OL, først og fremmest repræsenteret af Gunnar Asmussen og Niels Fredborg, som begge i dag er æresmedlemmer i klubben.Aarhus Bane-Klub tog i vinteren 1969-70 navneforandring til Aarhus Cykle Klub, og samtidig blev landevejscykling en væsentlig del af aktiviteterne. Men allerede 1. september 1944 etableredes en ”turistafdeling” med turcykling på programmet. Aktiviteterne døde hen i løbet af 1960’erne, men afdelingen genetableredes i 1976, og udgør i dag klubbens motionsafdeling med et par hundrede aktive cykelmotionister på alle niveauer. Et af klubbens flagskibe har siden 1980 været ”Århus Rundt”, der er blandt landets største motionscykelløb.Efter gentagne forsøg gennem tiderne, lykkedes det i 2005 at fusionere Aarhus Cykle Klub og Cycling Aarhus. Fusionen blev vedtaget ved Cycling Aarhus’ ordinære og Aarhus Cykle Klubs ekstraordinære generalforsamlinger den 29. november 2005. Den fusionerede klub er i dag blandt landets største cykelklubber med langt over 300 medlemmer.Der var generelt enighed om, at hvis man ville noget med sporten, var det nødvendigt at fusionere. Ungdoms- og talentarbejdet kunne forbedres – og man ville som helhed kunne tilbyde medlemmerne flere og mere varierede aktiviteter. Klubberne komplimenterede hinanden ved at have på den ene side licens og elitearbejde – og på den anden motionscykling og ungdomsarbejde. Samtidig ville man kunne arrangere bedre cykelløb. En kommende klub ville have mulighed for at sikre sponsorer en attraktiv eksponering – og kunne derfor have et bedre økonomisk grundlag for alle aktiviteter.Allerede i foråret 2005 startede klubberne fælles træning og i sommeren 2005 afviklede klubberne licensløbet ”2 Dage ved Århus”, som var den første prøve på det kommende samarbejde. I sommeren 2006 havde licensløbet ”2 Dage ved Aarhus” over 500 deltagere, heriblandt ryttere fra Tyskland, Island og England.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background