Nyheder

ONSDAGSCROSS PÅ AARHUS CYKLEBANE

 

 
OnsdagsCross på Aarhus Cyklebane køres på arealerne omkring Aarhus Cyklebane hver onsdag i vinterhalvåret fra kl 18:00-20:00. Træningen er åben for alle med alle typer cykler – også Gravel og MTB. Banen er oplyst med stadionprojektører.

Træningen er både sjov, intens og målrettet. Det er en kvalitetstræning med henblik på at udbrede kendskabet til Cyklecross-sporten. Træningen har siden 2005 givet plads til nybegyndere, motionister og elite i skøn forening. Der fokuseres dels på kollektiv kvalitet, så alle får en god træningsoplevelse – og på personlig kvalitet, så den enkelte opnår forbedret fysik og får bedre styreegenskaber på cyklen.

Det højeste deltagerantal har været 65 – og gennemsnittet ligger omkring 30 per gang. Deltagerne har været mellem 8 og 78 år. Ryttere, der har trænet med til Onsdagscross har igennem tiden opnået adskillige Danmarksmesterskaber og medaljer i sportens forskellige aldersklasser - samt internationale resultater.

Efter træning kan man få vasket sig cykel med højtryksrenser

For at deltage i træningen skal man være medlem af CK Aarhus

Læs mere om Onsdag Cross på Aarhus Cyklebane på vores facebookgruppe: https://www.facebook.com/groups/onsdagscross/. Her vil al information om træning og evt. events blive lagt op foruden spas, gak og løjer.

//Træningstyper//
Forskellige trænere vil i løbet af sæsonen stå for træningen. En træning kan fx indeholde nogle af disse elementer.

  • Orientering om dagens træning
  • Opvarmning
  • Teknik af/på, sving, starter
  • Interval-omgange, spurt, antrit
  • Teknik opsummering, gentagelse
  • Miniløb/stafet på små omgange
  • Info om grej, løb og anden info

//Cykelcross//
Hvordan ser en cyklecross-rute ud ?

“A cyclo cross course shall include road, country and forest paths and meadowland alternating in such a way as to ensure changes in the pace of the race and allowing riders to recuperate after difficult sections ”
(UCI 5.1.012)

Der køres på relativt jævne overflader - men da cross er en vintersport, som køres fra september til februar – bliver det ofte en udfordring pga. skiftende underlag. Hvis der er sne og is giver det blot en yderligere udfordring. Cyklecrossløb aflyses meget sjældent pga. vejret …

//Arrangør//
Onsdagscross arrangeres af Cykle Klubben Aarhus

OnsdagsCross står også bag cykelløbet ‘Grote Prijs CK Aarhus

Kontakt:

Joachim Parbo (6060 7055) / joachimparbo@yahoo.dk
Rikke Engelbrecht (2250 7551)
Asbjørn Gaardsmand (2243 4677)

Skriv endelig på facebookgruppen OnsdagsCross, så besvarer vi alle spørgsmål.

Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer